Födelsedagsvideo

15 augusti 2006 at 9:53 f m 2 kommentarer

Castros födelsedags home video!

Oroa er inte om ni inte fattar vad dom säger, det är typ omöjligt att höra allt. Chavez snackar om cigaretter han rökt, att han duschade innan han kom dit och lite. Fidels ord är övertäckta av musik på flera ställen. Men det är en fin film, särskilt på slutet, lite som det lyckliga slutet av en romanstisk kärlekskomedi.

Efteråt säger nyhetsankaret att det över tre timmar långa mötet mellan Fidel, Raúl och Hugo igår var ett möte mellan blodsbröder. Kul metafor!

Entry filed under: Kuba.

Fidel vive – viva Fidel! Tusen spänn i handen!

2 kommentarer

  • 1. Anonymous  |  16 augusti 2006 kl. 10:15 f m

    Det var lite gulligt när dom åt nåt som liknade frozenyoughurt.Vh/ Peter K

  • 2. Anonymous  |  27 augusti 2006 kl. 9:41 f m

    Den där musiken som ligger i bakgrunden hela tiden gör en verkligen kräkfärdig! Den ska liksom värna till det ”oerhört fina” som sker på filmen. Jag har varit en hel del på Kuba under de senaste åren och tycker att det finns stora likheter mellan den kubanska politiska propagandan och evangelikala rörelser. De s.k. tribunas abiertas som förkommmer är läskigt lika Livets ords jesusfestivaler t.ex. Det är snygga, käcka ungdomar som sjunger sånger med rätt budskap, varvat med politiska tal som alla är tvingade att applådera åt.Dessa budskap repeteras om och om igen.De här stora samlingarna sänds i tv och invånare som bor i närheten av en sån här tillställning är i det närmaste kommenderade att åka på dem. Det spelar ingen roll om du så är 60 år gammal och måste färdas stående på ett lastbilsflak i fyra timmar för att kommma dit! Det här blev långt, men jag försöker komma fram tíll att sättet att styra människors tankar och känslor är väldigt genomtänkta, både på filmen med gubbtrojkan och i många andra fall.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: