Nytt anti-regeringsklotter i Santiago de Cuba

8 augusti 2006 at 10:13 f m 7 kommentarer

SANTIAGO DE CUBA, 4 augusti
av Guillermo Espinosa
nyhetsbyrån APLO

Despite the display of military might during the last few days in the city, two anti-government graffiti showed up Friday on a wall at the corner of Martí and San Félix Streets: one read ”Fidel your end has come at last,” and the other ”Fidel you should have died long before.”

Several dissidents in the city said as a result of the appearance of the signs they have been warned by security officials that they are being watched and should not leave their homes.

Troop movements have been evident in the city for the last three days, especially on the access roads to the city, where troop transports have been going back and forth. At the municipal park in Caney, the military have established a command post with two communications cars present, and at Puerto de Moya, several BTR Soviet-built tanks have taken up positions.

On the streets, men in civilian clothes can be seen displaying their side arms on street corners and uniformed police have been standing guard in public facilities, including even the parks.

Entry filed under: Kuba, politik. Tags: .

Nyheter från Kuba Utvisad, icke önskad, uppgiven

7 kommentarer

 • 1. Anonymous  |  8 augusti 2006 kl. 11:10 f m

  Äckligt med människor som hyllar en människas död, och öppet skriker efter och önskar en människas död.Äckligt också med dig som har bloggen, som lyfter fram detta som något positivt, att några fascister <>klottrat<>(var inte ni sossar emot klotter, är inte det nån form av våld eller terrorism?)Det visar att du är en blodtörstande, dödsälskande, empatilös människa.

 • 2. Anonymous  |  8 augusti 2006 kl. 11:30 f m

  Det känns ojämlikt att du ska godkänna/underkänna, radera och modifiera mina kommentarer, men jag inte kan redigera dina.Det blir ingen dialog. Om vi med dialog menar <>kommunikation på jämlika villkor<>Jag är öppen för dialog, om den innebär kommunikation på jämlika villkor.Det har inte varit några personangrepp hittills.Börjar du bli rädd för att mina argument och fakta är för bra och att du blir tillplattad i debatten? Och vill kunna avstå från att publicera kommentarer där du blir avslöjad och framstår som förlorare?

 • 3. Anna Ardin  |  8 augusti 2006 kl. 7:40 e m

  Jag är inte en blodtörstande, dödsälskande, empatilös människa. Det här är en vanlig nyhet från Kuba, något har hänt, staten reagerar på något sätt.Sluta kommentera på min blogg. Jag ser det som en tidning, och i tidningar har man inte rättigheter att fritt och anonymt få skriva vad man vill. Särkilt inte att jag är en dödsälskande människa, för det är en ren lögn. Mycket mer lögn än alla de gånger du skrikit lögn åt mig de senaste dagarna.Du har inte ens berättat varför du tycker dig avra en sån oerhörd expert på Kuba, trots att du inte ens vet att de inte har fria val och inte väljer vilka som ska styra.

 • 4. Anna Ardin  |  8 augusti 2006 kl. 9:26 e m

  Ja, det är på grund av dig jag just nu modererar kommentarerna.När människor har möjlighet att vara anonyma så plockar de fram otäcka sidor.Om du kommenterar öppet, som den öppna dialog du efterlyser, och inte personangriper mig (till exempel jävla sosse-tönt räknas i vanliga världen som personangrepp, att kalla någon empatilös för hon släpper fram opartiska nyheter är ett osakligt personangrepp) så ska jag publicera dina åsikter.

 • 5. Anna Ardin  |  8 augusti 2006 kl. 9:31 e m

  Med öppet menar jag förstås att du skriver under med namn och ger mig kontaktuppgifter, som vilken annan ansvarig utgivare eller redaktör som helst skulle kräva.Eller starta en egen blogg! Så kan jag kalla dig för en som vill fängsla och misshandla oskyldiga och så kan du få moderera mina kommentarer hur mycket du vill.

 • 6. Anonymous  |  8 augusti 2006 kl. 10:20 e m

  Nej, jag tänker inte starta nån jävla blogg. Det är individualism.Av samma anledning ger jag inte ut något individuellt namn.Vi har inte samma syn på vad ”öppenhet” innebär.Men nu har du alltså, med hänvisning till sveriges inskränkningar i yttrandefriheten, gjort dialogen ojämlik. Ditt svar är att jag kan också skapa en egen ojämlik dialog.Jag anser fortfarande att din ”nyhet” är osmaklig. Du håller fram några (anonyma)fascister som önskar en människas död, och som uppenbarligen strävar efter att provocera fram krig på Kuba.Gör vad fan du vill med mina kommentarer, om du inte publicerar dem slutar jag skriva.

 • 7. Marta Axner  |  8 augusti 2006 kl. 10:52 e m

  Jag har skrivit om dig idag. så du vet.http://martaaxner.blogspot.com/2006/08/demokrati-ndvndig-fr-socialismen.html


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: