Fler vänner på Kuba ligger risigt till

10 mars 2006 at 10:39 f m 2 kommentarer

Jag har till min stora fasa insett att brevet från Jorge Olivera nedan även gäller för en av mina stora idoler Oscár Espinosa Chepe, se CubaNet för mer info. Läs också på Hanna Löfqvists blogg. Han vägrar också sluta skriva och har också blivit inkallad till domstol igen.

Om några dagar kommer foton på Oscár och Miriam, två av de mest idealistiska demokratiska socialister jag träffat, som straffats både av Batista och Castro, som inte gillas av varken Miamihögern eller Svensk-Kubanska eftersom de kämpar emot embargot, emot förtryck av oliktänkande, emot censur och för ett demokratiskt Kuba (utan att sälja ut sjukhusen).

Jag blir ledsen när jag förstår att så onda saker händer i världen. Samtidigt som det är tur att inte Che Guevara är med i den Kubanska matchen längre, för då skulle Oscár Chepe knappast ha levat längre.

Entry filed under: Kuba.

Till alla politrukers försvar Döda inte Saddam!

2 kommentarer

  • 1. Anonymous  |  7 december 2006 kl. 11:38 f m

    (utan att sälja ut sjukhusen). Men allting annat då eller?I Tony Blairs England är också sjukhusen ”offentligt finansierade” men resten är råkapitalism och krigshets mot Irak.Privat drift, offentlig finansiering. Borgarna får vinst, arbetarna betalar.

  • 2. Anna Ardin  |  7 december 2006 kl. 2:25 e m

    Oscar tillhörde det socialistiska partiet, som redan 1933 gjorde den sociala revolutionen på Kuba, tillät fria fack, införde 8-timmars arbetsdag, lät arbetarna dela på vinsten och så vidare. Dina kommentarer om privat drift är helt fel i det här sammanhanget, och dina kommentarer om att sälja ut allt utom sjukhusen är också helt fel.Oscar satt i fängelse under Batista, och under Castro. Det var för att han redovisade sanningar om Kubas ekonomi, inte för att han var höger.För övrigt så tycker jag att det är ganska otrevligt av dig att hävda att man borde sitta i fängelse för att man tycker att privat drift och offentlig finansiering vore bra. Vi skulle få väldigt fulla fängelser i Sverige och troligtvis ett lika ineffektivt system som på Kuba. Därmed INTE sagt att vi borde ha privat drift, utan bara det att vi kan inte hindra folk från att tycka så med våldsamma medel.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: