Könet befrias kanske lite till!

16 februari 2006 at 4:44 e m

Statliga utredningar är det bästa jag vet! De ger hopp.

En statlig utredning ska undersöka om transsexuella personer ska slippa sterilisera sig som villkor för könsbyte. När en person ska byta kön måste den inte bara sterilisera sig idag, utan även skilja sig (sic). Allt för att samhället inte ska riskera att två personer av samma kön gifter sig, eller att pappa ska bli mamma (eller vice versa). Som om det vore en stor katastrof något av det.

Hur som helst så är denna utredning ett stort steg, och ett stort hopp för att man ska anses som lämplig förälder, även biologiskt, hur man än väljer att leva. Det handlar om ytterst få personer i sin extrem, men om man inte måste göra saker så definitiva, inte måste skönhets- och fertilitetsoperera för att få leva som man vill så förbättrar ett vitt könsbegrepp på många många fler än de 40 könsbytesansökarna om året.

Många ser det lite som ett övergrepp att döpa barn innan de är vuxna nog att bestämma själva, man skulle kunna se det lite som ett övergrepp att bestämma deras kön innan de är vuxna nog att bestämma själva. Men det säger jag inte, för det är lika farligt provocerande att säga något sådant som det var att säga att det var ett övergrepp att döpa barnen för 200 år sedan.

Entry filed under: feminism, jämlikhet.

Mer ministerstyre eller fler förhör Landet där arbetarna inte styr


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: