Mer ministerstyre eller fler förhör

14 februari 2006 at 10:18 f m 1 kommentar

Borgarna förhör just nu Carin Jämtin om tsunamiinsatserna.
– Varför ringde du inte det där samtalet (som kunde räddat alla)
– Jo, men, som sagt, så lyfte jag luren och slog numret till Leni Björklund

Många av frågorna känns snarare som ett klagosamtal till ring P1 än som en insatt fråga av en riksdagsman. Eller en rättegång där man oavsett vittnesmål vill sätta dit en pedofil snarare än ärligt menade undringar. De undrar varför Carin Jämtin inte gick in och styrde räddningsverket när de gjorde fel.

Varför vill borgarna plötsligt ha ministerstyre? Det skulle ju vara skitkonstigt om biståndsministern plötslig gick in och gav detaljorder till räddningsverket för biståndsinsatser i världen.

Jag undrar också sen länge varför borgarna tycker att staten ska vara så allmäktig och ta allt ansvar från till exempel de reseföretag som tjänar pengarna på att svenskarna åker till Thailand. I ena sekunden ska staten inte lägga sig i folks liv, låta folk sköta sig själva, inte ta in skatt, låta företagens mer ”effektiva” organisation lösa livets bekymmer, och i andra sekunden är staten plötsligt helt värdelös om den inte kan hämta 10 000 mäniskor med ambulanstransport på två dar. Skärp er. Sluta tjata.

Var är förresten fritidsresorförhören? Tjänar man pengar på en verksamhet tycker jag att man borde ha ett fett ansvar när det går åt skogen. Och var var KU-förhören för 10 år sen, när Sverige inte gjorde ett skit på flera månader när nästan en miljon människor dag efter dag höggs ihjäl i Rwanda?

Entry filed under: politik. Tags: .

Smärtgränsen för att utöva konsumentmakt Könet befrias kanske lite till!

1 kommentar

  • 1. din ende vän.  |  29 mars 2006 kl. 5:38 e m

    ”I ena sekunden ska staten inte lägga sig i folks liv, låta folk sköta sig själva, inte ta in skatt, låta företagens mer ”effektiva” organisation lösa livets bekymmer, och i andra sekunden är staten plötsligt helt värdelös om den inte kan hämta 10 000 mäniskor med ambulanstransport på två dar.””Var är förresten fritidsresorförhören? Tjänar man pengar på en verksamhet tycker jag att man borde ha ett fett ansvar när det går åt skogen.”Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Väl talat Anna!


Twitter

  • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 6 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: