Smärtgränsen för att utöva konsumentmakt

12 februari 2006 at 3:21 e m 1 kommentar

Jag ska resa.

Det kostar 32 kronor med det fula fula företaget Ryan… ok, jag har gått på deras bluffpris, det kostar egentligen, med kortavgifter, andra avgifter (läs allmänna kostnadspåslag), skatt och extra bussbiljetter 1058, men det är ändå 500 spänn billigare än det fina kollektivavtalsföretaget SAS pris. Inte mycket för att inte utnyttja människor kan man tycka, men det smärtar! Min gräns är nådd. Jag klarar inte att utnyttja min konsumentmakt, det kostar för mycket.

Att köpa ett kilo rättvisemärkta espressobönor kostar 149, ett kilo orättvisa bönor av samma kvalité 145. En finchokladkaka 22 och en fuling 17. En snäll burk muskotnöt kostar kanske 30 och en oschysst 24.90.

So far so good. Jag betalar några kronor och löser världsproblemen och allt det där. Men när skillnaden blir på riktigt så bangar till och med upplysta rättvisemärkta Anna ur. Vad jag vill argumentera för är att det inte är mitt ansvar. Jag tycker inte att det ska det vara ok för företag att bryta mot mänskliga rättigheter och betala ut löner som är lägre än vad en människa kan leva på!

På samma sätt som att det inte hjälper de fattiga i längden att jag blir munk och skänker bort allt jag har till de fattiga så kan vi inte rädda kollektivavtal och schyssta villkor genom att inte flyga med ful-Ryan. För det finns allt fler som väljer fult än fint – upplysning räcker inte hela vägen till en bra värld. Lagar och regler är lösningen.

Entry filed under: politik. Tags: .

Socialismen är död på Kuba Mer ministerstyre eller fler förhör

1 kommentar

  • 1. din ende vän.  |  29 mars 2006 kl. 5:34 e m

    Är det konsumentmakt att köpa en dyrare vara?Eller är det ren och skär producentmakt?Är det inte så att företag sätter ett högre pris på det du kallar snälla varor bara för att de kan. Att de vet att det finns folk i västvärlden med ett evigt gnagande dåligt samvete för att det finns orättvisor och miljöförstöring i världen. För vad är anledningen till att t ex inte all mjölk som Arla producerar är ekologisk? Den kostar inte mer att producera. Det erkänner till och med Arla. Mycket naturligtvis p g a att inte all råvara i ekologiska produkter behöver vara just ekologisk. Logiskt?Är det konsumentmakt att låta bli att köpa en vara?


Twitter

  • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 4 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: