Socialismen är död på Kuba

11 februari 2006 at 8:00 e m 3 kommentarer

Aleida snackar skit.

Angående att Amnesty International inte är nöjda med hur mänskliga rättigheter hanteras på Kuba säger Che’s dotter Aleida Guevara insinuant i TV4:as morgonsoffa:

Vad är det för FEL på Amnesty? Varför bryr de sig till exempel inte om USA’s fångar på Guantanamobasen?

Amnesty kallar Guantánamo för the gulag of our times, Amnesty skriver att det är skandal hur det fungerar där. Hoppsan, har farbror Fidel glömt att berätta det för dig Aleida?

Hon berättar också hur kärleksfull hennes pappa Che var, för den gång hon träffade honom så hjälpte han henne när hon slagit sig i huvudet. Så det gjorde inget att han varken före eller efter händelsen pratade med henne. (Eller att han gillade att organisera massavrättningar.)

De som säger att man inte får rösta eller säga vad man tycker på Kuba har aldrig bott där, säger hon vidare. Hur kan det då komma sig att inte en enda exilkuban är med i den förening som hyllar Castro och hans demokrati: Svensk-Kubanska, utan att tvärtom de allra flesta säger att livet blir ett helvete om man säger vad man tycker.

Det värsta påhittet av dem alla, det som gör att min vänstersjäl vrider sig i plåga, är att socialismen skulle leva på Kuba. Socialismen är DÖD på Kuba. Eftersom Castro tystat nästan alla självständigt tänkande socialister, kommunister, socialdemokrater, vänsterintellektuella och andra som vill kombinera frihet och rättvisa så finns det stor risk att de sista resterna av välfärd försvinner när Castro dör.

Inget vänsteralternativ över huvudtaget kommer att ha en chans mot den Kubanska hårdhögern i Miami om omvärlden, som Svensk-Kubanska, tillåter Castros sätt att spärra in oliktänkande, straffa dem som inte röstar på det enda alternativet.

Visste ni förresten att de flesta politiska fångar på Kuba inte alls gillar Bush-politik? De är fackföreningsmän, sossar, biblotekarier och folk som samlat in underskrifter för att få folkomröstning om demokratiska reformer.

Oscár Chepe, vänsterekonom och fd diplomat för Kuba och djupt engagerad i revolutionen, men som avvek från linjen när han insåg att Castro var på väg åt ett annat håll. Chepe var också känd för att kritisera USA’s embargo.

”Det ger Castro något att skylla på för allt som är fel på Kuba och hindrar
Kubas utveckling mot demokrati”

Vad hände med honom tror ni? Jo han dömdes till en massa års fängelse, efter en rättegång med lykta dörrar där han dömdes för att ha försvarat embargot. Så kan det gå!

Läs mer hos Hanna Löfqvist.

Entry filed under: Kuba.

Gubbe – ett strukturellt påhopp Smärtgränsen för att utöva konsumentmakt

3 kommentarer

  • 1. Ddot the King  |  11 februari 2006 kl. 8:41 e m

    I’m not sure what this says but you’re hot!!! :)

  • 2. Christian BK Aasvestad  |  12 februari 2006 kl. 1:36 f m

    haha, den kommentaren blev du väl glad för??! Vilken typ!

  • 3. Christian BK Aasvestad  |  12 februari 2006 kl. 7:54 f m

    Och när jag säger typ, så menar jag såklar pucko!!!


Twitter

  • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 6 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: