Betygen är inte givna av Gud

27 november 2005 at 1:07 e m 3 kommentarer

Apropå Siwe (att det är synd om pojkar för att de får låga betyg och därför måste kompenseras med högre lön senare i liveteler vad det var), apropå betyg från ettan, apropå ETCS:

BETYG ÄR INTE GIVNA AV GUD!

Det kanske verkar onödigt att säga det, men såå många verkar tro att det är så. Betyg är ett subjektivt mått där en människa bedömer en annan. Att tro att betyg i ordning och uppförande är avskaffade är naivt, de inkorporeras snarare i alla betyg i grundskolan.

Ett exempel är att flickor förväntas vara lugnare och tystare än pojkar, om de sen inte är det så halkar betygen lätt ner ett snäpp. Att du tar mycket plats (dvs något som gör att du kommer ”långt” i livet) är inte något du tjänar på i betygsättningen på högstadiet.

Oberoende intag till högre studier är något som ständigt ältas (från mentalt konservativa), ingen kvotering, inget alternativt urval, ingen särbehandling och inga jäkla specialprov. Nej, det ska vara objektivt, den med högst poäng (som de fått från… gud?) skall komma först in. Sluta tjata! Allt är subjektivt. Ok?

Entry filed under: politik. Tags: .

Siwe idag: Ytan på klot viktigare än lyckat liv Kvinnor slår män också

3 kommentarer

  • 1. Anonymous  |  1 december 2005 kl. 6:53 e m

    Stödjer ABF och Folkbildningsrådet den extremistiska wahabismen med skattepengar? Wahabismen är ju den extremistiska rörelse som den 18-årige svensken som nu sitter häktad i Bosnien för terrorismförberedelser, bekänner sig till. Läs mer i länkarna nedan:http://www.newsdesk.se/view_pressrelease.php?id=70006http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?sq=1&nid=63&rm=2005%2F06&nr=142

  • 2. Anna Ardin  |  1 december 2005 kl. 6:57 e m

    ”Moderaterna: Integrera islam i Sverige men stoppa extrem islamism”Är det här spam eller är personen bakom inlägget bara helt uteoch cyklar?

  • 3. Anonymous  |  21 juni 2007 kl. 1:48 e m

    Det du skriver skulle lätt kunna tolkas som att du tycker det är okej med diskriminering. All bedömning är ju subjektiv. Gör det inte krångligare än det är. Ifall två personer uppnår samma resultat i skolan så ska de ha samma betyg. Vi har faktiskt inte betyg i ordning och uppförande. Om en lärare sätter betyg i ordning så begår h*n tjänstefel.Eller tycker du att pojkar ska straffas för att de är pojkar? De är som bekant mer livliga och nyfikna. Behöver stimuleras på ett annat sätt. Tyvärr är dagens skola anpassad efter flickor.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: