Sverige, jag älskar dig som du är!

24 oktober 2005 at 6:56 e m 3 kommentarer

Det finns för få jobb i Sverige.
De arbetslösa måste söka fler jobb.

Är inte det här en märklig ekvation? Var ska jobben komma i från? Skapas de, ien marknadsekonomi, i takt med efterfrågan? Eller finns det jobb som ingen söker?

Förresten:
Vi har en av världens lägsta arbetslöshetssiffror, säger jag. Ja, men vi döljer den ju bara i utbildningar och sjukskrivningar, säger någon.
1. – Vilket land i historien har förlorat på att utbilda sitt folk för mycket?
– Ja, nån ska ju vara först. Ok.
2. – Vilka är sjukskrivna?

En stor del av de sjukskrivna är kvinnor över 50. De har arbetat i hela sitt liv OCH skött hemmet. Detta har varit oerhört bra för Sveriges utveckling. Vi ligger mycket bra till i FN’s utvecklingsmätningar, OECD’s produktionstillväxttal och en rad andra mätningar som talar om hur bra det går för ett land. Det har dock inte varit lika bra för kvinnorna som tagit en stor del av utvecklingsansvaret på sina axlar. När de närmar sig pensionen orkar många inte längre, de blir sjukskrivna.

I Italien har de minsann inte lika många sjukskrivningar som vi, säger borgarna som gillar Berlusconi. Nej, just det, för där är kvinnorna hemmafruar. Är det det dom vill, borgarna, att kvinnor ska hålla sig vid spisen och inte sabba statistiken?

Sverige har dessutom ett mycket högt anseende som varumärke (främst i världen faktiskt) och är ett populärt land bland internationella investerare. Enorma kampanjer vill just nu tala om att Sverige är skit. Och trots att de bygger på gravt vinklad information så sprids bilden till – just de – samma utländska investerare och andra som just de som driver kampanjerna vill locka hit. De missar med andra ord helt sitt mål!

Att moderaterna säger sig älska Sverige och ändå måste tala om hur dåligt allt är, är som en förälder som ideligen berättar för sitt barn hur fult, finnigt och ointelligent det är, hur mycket det måste banta och hur totalt det måste göra om sig för att någon någonsin ska älska det.

Entry filed under: politik. Tags: , .

Den som söker skall finna Polly says…

3 kommentarer

  • 1. Jörgen Boström  |  25 oktober 2005 kl. 8:11 f m

    En härlig och klockren analys Anna! :-)

  • 2. David Linden  |  27 oktober 2005 kl. 5:17 e m

    Om Sverige är så perfekt som du beskriver, varför finns det då människor som vill förändra?

  • 3. Anna  |  27 oktober 2005 kl. 6:32 e m

    Var läser du ordet perfekt?Det finns väl ingen politisk varelse som inte vill förändra?Men det är fult att använda falska argument för att förändra sådant som är bra som progressiv beskattning och solidarisk skatte- och bidragspolitik.Det är de falska argumenten om att det går dåligt för Sverige, sämre än andra länder, som jag vänder mig emot.På samma sätt som att jag tycker att det finns enorma jämställdhetsproblem i Sverige och ändå tycker att vi måste säga att det gått framåt, att vi är på väg så vänder jag mig emot att säga att Sverige är skit bara för att allt inte är perfekt.Inget barn är perfekt, men man ska ändå inte mobba alla. Fattar du?


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: