Förnedrad och klädd i rosa

26 augusti 2005 at 2:28 e m 2 kommentarer

Jag har tänkt en del på det här att kön är en bättre förklaringsvariabel än religion för terrorism (vilket muslimer men inte män uttryckt sig hålla med om, inte ens Fredrik verkar hålla med om detta). Och så har jag tänkt att det är märkligt att mansrollen är den mest eftersträvansvärda, trots att tjejer generellt står för mer gott i samhället.

Det är feministisk strategi att ge ge sin lilla flicka blå kläder, men förnedrande att ge sin lilla pojke rosa.

Transvestiter som klär ut sig till kvinnor på scen är roliga att skratta åt, men kvinnor som klär ut sig till män är inte så roliga, om de har slips eller en fräsch kostym får de pondus till och med. För att bli kvinnlig chef ska du ha låga klackar och kort hår.

Manskulturen uppvärderas, kvinnokulturen nedvärderas. I det feministiska Sverige får kvinnor lära sig båda sätten, det riktiga för deras kön, och en ”låtsasroll” som strategi, kvinnor blir grabbigare för att ha en chans I själva verket är ju den roll som kvinnor tränas i samhällsmässigt bättre, kvinnor slåss mindre, spränger mindre bomber, tröstar och tar om hand mer och jobbar både i hemmet och utanför. Kvinnor tränas hårt i att bli mångsidiga och multikompetenta, diversearbetare. Män ska gärna bli riktigt bra på något, och helt odugliga på annat; skriva vackert, markera sina ögon eller komma ihåg födelsedagarna.

Ett meddelande till feministiska föräldrar: det är lika viktigt, men förmodligen ett svårare jobb att uppfostra er son än er dotter till en god jämställd samhällsmedborgare. Det är ett stort ansvar att få honom att inte mobba de söta killarna.

Entry filed under: feminism.

Politiken och Michael Jackson i chokladfabriken Libertad a los 5 Cubanos

2 kommentarer

  • 1. Leo  |  2 september 2005 kl. 12:12 f m

    ”Ett meddelande till feministiska föräldrar: det är lika viktigt, men förmodligen ett svårare jobb att uppfostra er son än er dotter till en god jämställd samhällsmedborgare. Det är ett stort ansvar att få honom att inte mobba de söta killarna.”Nu kvalar jag väl inte själv in i gruppen feministiska föräldrar, men min fru kanske gör det … hur som helst tar jag tacksamt emot alla tips du har på hur vi ska få våra söner att bli jämställda samhällsmedborgare. Du har säkert en omfattande erfanhet av barnuppfostran som du kan dela med dig av till oss. Vi lever bara våra vanliga liv. Vad ska man göra mera? Ska man skicka iväg dem på någon kurs?

  • 2. fredrik  |  2 september 2005 kl. 10:01 f m

    Vill bara påpeka att jag inte tycker att religion är en särskilt bra variabel för att förklara terrorism. Klassamhälle, kapitalism och imperialism är betydligt bättre variabler. T ex för att förklara varför delar av New Orleans trasproletariat har fått för sig att skjuta på räddningshelikoptrar eller varför unga arbetslösa män som aldrig tillåtits vara något annat än ”pakkis” spränger bomber i tunnelbanor.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: