En agitator till president i Argentina?

2 augusti 2005 at 2:44 f m

Ikväll var jag på konferens med Christina Fernandez de Kirchner. Argeninas first Lady och svar på Hillary Clinon. Min kommentar är att hon är en agitator i bästa Hitler-stil!

Hon skriker och stirrar och gör storvulna gester.

Hon är en stor politiker, men ligger ännu skuggan av sin man, presidenten. Att det skja vara så omöjligt att komma fram om du är kvinna och inte har en släkting som ger dig cred! (De enda kvinnan i regeringen heter också Kirchner, och är presidentens syster.)

Hur som helst sägs Christina vara en är en trolig efterträdare till sin man. Argentina har haft en kvinnlig president tidigare. Hon var en sopa enligt historieskrivningen, satt bara ett år eller så. Isabel Perón, den store Juan Domingo Peróns fru – såklart.

Christina Kirchners värsta motståndare i de interna valen inom peronisterna är Chiche Duhalde. Förre presidentens fru. Är det någon mer än jag som anar ett mönster här?

Kanske är ändå den här vägen en ok väg. Bättre än ingen på ett sätt. Kanske är det för att vi inte tillåter maktöverförngar och maktarv i lika hög utsträckning som vi inte har lika snabb progress i fråga om kvinnorepresentation i bolagsstyrelserna.

Entry filed under: politik. Tags: , .

Visa skinkorna så får du rabatt – kapitalistnyheter Con este culo, te invito a cagar en casa


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: