Most wanted: analysen av Lundgren-Ekman

23 juli 2005 at 3:04 f m

Många har uttryckt sin besvikelse över att likheterna mellan lundgren/ekman resp. påven/the emperor inte analyserats. ”Bättre kan du”. Och visst, det kanske inte är helt uppenbart.

En första analys, som jag inte vill utveckla vidare är: konservatism-fanatism, respektive konservatism-ondska.

Karismatiska ledare är en annan likhet (hehe), eller ja, tvärtom såklart.

Tredje, och det kanske främsta grejen är bara det faktum att de är lika. Är det inte ganska intressant att två ändå ganska framstående, kända ledare, inte bara är medelålders vita män, utan de har en liten cendréfärgad snedlugg och fula glasögon också. Symmetriskt ansikte och heter ett kort klatschigt hederligt namn, Bo, Ulf och John (se CNN-post nedan). Det är fortfarande fyrkantiga glasögon som gäller, men av mindre sort. Det är fortfarande bra att ha kort hår. Säg mig en ledare med långt hår, och jag ska göra en look-alikeanalys. Det kanske inte är könet som spelar roll, utan något helt annat!

Om du vill vara religiös ledare ska du däremot ha ett tvetydigt leende, klänning och vara lätt skrynglig. Rosa funkar inte (Marta, du är min religiöse ledare ändå!) Skägg kan funka i lite mer hard-coreinriktade typer av tro. Ekman har skaffat skägg, och är inte längre särskilt lik lunkan, undra om det beror på att moderaterna blivit arbetarparti.

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: .

Lundgren-Ekman. Äntligen avslöjad! Shoot him in the head!


Twitter

  • Kent Ekeroth vill göra nazzeklassikern: flytta till ett land som inte tar emot invandrare. 😂 1 week ago
  • RT @SwedenUN: Sweden fiercely promotes @UNFPA mandate & work; raised core contribution 2017 to approx 57M USD. More fellow @UN MS need to j… 2 weeks ago
  • RT @somaralnaher: "Dagens största kärlek till de medmänniskosmugglare som står inför rätta för att ha hjälpt ett barn med asylskäl över orä… 2 weeks ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: