IMF säger – gift dig fattigt

13 juli 2005 at 8:54 e m 8 kommentarer

Jag vet att man inte ska tro allt som står i tidningen. Särskilt inte vad argentinska tidningar säger om FMI, internationella valutafonden som det lönar sig att skriva illa om, och särskilt inte i det här fallet. Nog med källkritik:

IMF har enligt Página 12 just organiserat ett seminarium om äktenskap och ojämlikhet. De har slagit fast att rika gifter sig med rika och att detta spär på ojämlikheten mellan fattiga och rika. Lösningen för att minska klyftorna är – förstås – att rika gifter sig med fattiga och delar på sin rikedom!

Ja! Smart!!

Nej, jag ljuger förstås. Det är nog den mest oseriösa förslag jag någonsin hört faktiskt.

För det första: hur skulle man lösa transportena? När alla kanadensare skulle behöva gifta sig med afrikaner? Och hur löser vi språkbarriärerna när alla holländare ska gifta sig med folk från Bangladesh?

För det andra: hur ska kärlek kunna uppstå, när de rikaste hänger i VIP-rum på flygplatser och på golfklubbar?

För det tredje: ska det räknas som lön som den fattiga parten får från den rikare? hur blir det då med skatten? Blir det inte lite som med pigavdrag (eller överklassavdrag som Ohly så träffande kallar det) då? Och då hamnar vi genast tillbaka i diskussionen om att hushållsarbetare blir mer utnyttjade ju större del av tiden de tillbringar hos arbetsgivaren, och utlämnad till densamma.

För det fjärde: Visst är det kul att gifta sig rikt, men även om du har pengar så är det väl schysst att inte ALLTID behöva betala notan eller? Vad är det för jämställdhet om den ena alltid är överlägsen? Eller menar IMF att man ska ha gemensamma konton direkt? Finns det inte då risk för sol-och-vårande? Ingen rik kan få riktig kärlek mer. Tragiskt! Så blir de bittra och snåla och så kanske ÖKAR klyftorna?

För det femte: blir det inte vansinnigt tråkigt för dem när den ena hela tiden vill kolla Bingolotto och den andre vill recitera Heidenstam?

Dessutom kommer det bli en massa fattiga satar över, eftersom de rika inte räcker till. Då hamnar vi i månggifte, och det vet vi ju sen gammalt att det slutar i terrorism och förskräckelse.

IMF – skärp er, det är ett skitdåligt förslag.

Entry filed under: politik. Tags: , .

Kina – kapitalistdiktatur Sexuella trakasserier – uppehåll för regn

8 kommentarer

 • 1. fredrik  |  13 juli 2005 kl. 10:25 e m

  Jag skulle behöva gifta mig rikt. Känner du nån?Sen undrar jag över det här: <>För det femte: blir det inte vansinnigt tråkigt för dem när den ena hela tiden vill kolla Bingolotto och den andre vill recitera Heidenstam?<>Vilket är ett tecken på rikedom? Förr fanns det kanske en bildad borgarklass som till nöds kunde dra fram en vers eller två av Heidenstam. Men dom finns väl inte längre? Nu är det väl bara arbetslösa litteraturvetare och bibliotekarier som kan det. Själv kan jag bara:<>Det är en skam, en fläck på Sveriges banér att medborgarrätt heter pengar<>Eller hur det nu var? Ernst Wigforss hade någon Heidenstamdikt som grund för sin socialism. Fast han var ju Old School och lingvist å andra sidan.

 • 2. Marta Axner  |  14 juli 2005 kl. 1:01 f m

  Alltså, är det här på riktigt? Låter ju som värsta skämtet. Impad av att du faktiskt diskuterar det och inte bara raljerar eller driver med dem. Lever någon människa på IMF i verkligheten alls eller? och förresten borde man inte ens behöva leva i verkligheten för att kunna räkna ut det bisarra i gifta-sig-rikt-idén.Fredrik: har inga rika damer åt dig på rak arm. Det kanske finns några på imf:s som vill ta sitt ansvar för världsfattigdomen? :-)

 • 3. fredrik  |  14 juli 2005 kl. 2:36 f m

  Nja, jag vill ha nån som är snuskigt rik. Det finns det väl inga bokstavshögerbyråkrater som är?

 • 4. Anna Ardin  |  14 juli 2005 kl. 2:53 f m

  Fredrik! Du är inte fattig din jävel! Du räknas som rik, du har iallfall tillgång till Internet. Jag ska skaffa en Kuban åt dig när jag åker dit nästa gång.Men du har rätt i att det är hyfsat fattiga som kan sin Heidenstam. Jag tänkte skriva när den ena sitter på VIP-balkongen på Space i Punta del Este och den andra sitter och kollar på Bingo. Men så kom jag på det här med kulturell rikedom och så blev det kortslutning. Fy vad pinsamt.

 • 5. fredrik  |  14 juli 2005 kl. 4:07 f m

  Ursäkta, men kan jag äta internet? Kan jag bo i internet? Kan jag klä mig i internet? Vad har internet med mitt materiella välbefinnande och överlevnad att göra? Jag skulle nog föredra en kubanska. Fast dom är väl ganska fattiga. Jag vill inte ha någon fattig fru. Jag vill ha en rik fru. Man måste nog åka till Florida för att hitta rika kubanskor. Eller hem till familjen Castro kanske?

 • 6. Anna Ardin  |  14 juli 2005 kl. 4:04 e m

  du menar att du svälter och är hemlös?jag tror dig inte!du har ett jobb där dom gillar fackföreningar.visa min din deklaration och jag ska be IMF avgöra om du ska få en fattig eller rik fru. 50 spänn på att du kommer bli ålagd en fattig.

 • 7. Anna Ardin  |  14 juli 2005 kl. 4:06 e m

  Förresten var den Eniden och inte Heidenstam jag tänkte på EGENTLIGEN… fast där står det säkert också nåt om klasskamp förstås.

 • 8. fredrik  |  14 juli 2005 kl. 4:43 e m

  Jag är arbetslös och bor i en andrahandsetta. Jag tror hursomhelst inte att jag har råd att försörja en människa till. Jag tror att det är bättre om jag får en rik fru istället.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: