Jag är emot abort

18 juni 2005 at 12:30 f m 3 kommentarer

Vad har en persiljestjälk, en galge och en stoppnål gemensamt? Frågan lämnades utan svar.

Att förbjuda abort är bara bra för att döda kvinnor. Jag var på en heldagskonferens igår som anordnades av bland annat Argentinas hälsoministerium (som vill straffbefria abort, trots att staten är emot), en läkare visade statistik från en mängd länder som tydligt pekade på samma sak: abortfrekvensen går inte ner när man förbjuder abort. Den går bara ner i samband med ökad sexualupplysning. Det enda som bevisligen händer när man förbjuder abort är att fler kvinnor dör i infektioner, blodförlust och inre blödningar.

Det är olagligt i Argentina, men om du har 1500 dollar är det snabbt, säkert och anonymt. De fattigaste kvinnorna gör färre aborter men dör oftare. De fattigaste får fler oönskade barn de inte kan försörja, vet mindre, smittas mer och fördöms mer av kyrkan. Post-abortkomplikationer är den näst vanligaste anledningen till sjukhusinläggning bland kvinnor i Argentina.

Jag har kommit på att även jag är emot abort, att vara för abort på samma sätt som man är för att männen göra halva hushållsarbetet eller att vara för att alla människor ska få mat är ju förstås orimligt, men många stackars förvirrade kristdemokrater världen över tror faktiskt att det är det vi aborträttighetsförespråkare vill.

Det är otänkbart att någon skulle vilja göra abort ”hmm… idag skulle jag nog vilja göra lite abort, få se, först måste jag ju bli gravid på nåt sätt”. Nä, det är det ingen som vill, abort är inget önskvärt, men de måste, MÅSTE vara tillåtna och tillgängliga, överallt.

Entry filed under: feminism. Tags: .

Trafiktips BA Kuba

3 kommentarer

  • 1. Anonymous  |  25 mars 2009 kl. 8:10 e m

    Du förespråkar abort men är emot det? tror du skrev fel.

  • 2. Anna Ardin  |  26 mars 2009 kl. 1:02 e m

    Nej, det är inget fel. Jag menar att det vore absurt att vara för abort på samma sätt som man är för demokrati eller för fred. Abort är ingen bra grej, vi bör motverka att aborter ska behöva ske. Vi ska ha massiva kampanjer med sexualupplysning för att minska de oönskade graviditeterna eftersom de leder till dåliga saker som abort, fattigdom, dåliga uppväxtförhållanden och skuld. Men ingen ska hindras från att göra abort om hon kommit fram till att det är det bästa alternativet. Om kvinnor, eller oftare; flickor, hindras att göra abort kommer de att riskera sina liv för att ändå få göra det. Abort måste vara lagligt, målet med politiken är frihet och trygghet, inte abort.

  • 3. Eva Westerberg  |  11 november 2009 kl. 12:30 e m

    Jag har tänkt på det flera gånger när man pratat om aborter, att motsatsen till att vara mot abort på ett klassiskt patriarkalt sätt blir att vara för abort vilket låter helt uppåt väggarna fel. Som du säger, man kan inte vara för abort på samma sätt som man är för demokrati.


Twitter

  • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 10 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: