"Sånt gör inte ens svarta"

19 maj 2005 at 7:05 e m 1 kommentar

Menar Mexikos president Vicente Fox angående de jobb som mexikaner utför i USA.

Det kanske verkar som nåt gammalt vältuggat, men jag känner mig fortfarande chockad över hur en sån idé kan ha fått sånt otroligt genomslag att till och med de som förlorar på principen går på det. Ljusa svenskar tycker att ordet ”neger” är ett okontroversiellt ord för att prata om folk med (även om de inte skulle säga de om någon de kände), bruna argentinare är nazister och svarthåriga mexikaner erkänner sig sämre än amerikaner men bör för den sakens skull inte göra negerjobb. Snurrigt.

Ju blekare desto finare, desto mer hedervärda arbeten, mer pengar och lättare att komma över gränsen.

Foxy har träffat Jesse Jackson och skakat hand. Han förstår nu att det var lite dumt sagt. Jesse menar att Foxy förstår att om han säger så kan det spä på tron att man är sämre om man har mörkare hud. Erik i Uppsala har inte träffat Jesse Jackson och tycker fortfarande att det är kul att säga neger neger neger. Ända sen den dag jag sa till honom att det var lite dumt. Så kan det gå.

PS negro har använts på spanska på samma sätt som neger på svenska, men betyder svart, Foxy var alltså kanske ändå inte lika illasinnad som Erik.

Entry filed under: jämlikhet. Tags: .

Uno femmo falsko Rosas story (stoppa Peter Gustavsson)

1 kommentar

  • 1. Anna Ardin  |  13 december 2007 kl. 10:25 e m

    Det är alltså samma Erik som den som kallar tjejer som vill känna sig representerade i kulturutbudet i studentlivet för feminsitfittor. Härlig kille. Centerpartist.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: